Gazonaanleg

Gras zaaien en gazonaanleg

Gras zaaien doen we het beste vanaf maart-april tot en met oktober. Wij zorgen voor een goede voorbereiding van uw te maken gazon: eventueel het vorige gras/onkruid doorspuiten met de juiste producten en juiste hoeveelheid. Daarna word uw grond losgewerkt doormiddel van de grond te frezen en te spitten, spitten doen we zeker tot een minimum diepte van 30cm zo zorgen we ervoor dat de harde lagen in de grond doorbroken worden, zeker bij aanleg rond nieuwe woningen. Daarna word er een eerste keer geëgaliseerd met een graafmachine of kilver-bord (indien nodig).

V&V Groenservice is gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van uw gazon. Van kleine eenvoudige gazons tot grote complexe gazons, V &V groenservice doet het allemaal!

We verwijderen puin, stenen en wortels zoveel mogelijk. Eventueel voegen we een mengeling van mest toe, dit bestaat uit compost turf en champignon mest, door dit met te grond te vermengen krijgen we een goede bodemstructuur. Daarna komt ons vakmanschap naar boven : het egaliseren van het terrein. De grond word gelijk getrokken, eventueel laser gestuurd, met een rotoreg.Dit is een machine die speciaal ontworpen is voor het fijn leggen en aandrukken van een zaaibed. Dit zaaibed is heel belangrijk voor een goede opkomst van het graszaad of inwortelen van een gazon mat.

Het graszaad kiemt, afhankelijk van de (bodem) temperatuur en de vochtvoorziening, na ongeveer 8 dagen. In het begin zullen er beslist nog onkruidzaden tussen de jonge grassprietjes kiemen. Laat u dit echter niet afschrikken, na een aantal maaibeurten zullen deze eenjarige onkruiden grotendeels verdwijnen. Bij het plaatsen van gazon matten heeft u het probleem met onkruid uiteraard niet. Bij het inzaaien geven wij steeds een start meststof mee voor een goede snelle start van uw nieuw gras, alsook bij het plaatsen van een gazonmat is deze start meststof broodnodig voor een goede inworteling.

U heeft uiteraard altijd de keuze uit zaaigazon of graszoden, ongeacht de grote van het terrein. Aarzel niet om contact op te nemen met ons om hier meer info over te verkrijgen.

Vraag informatie aan