Renovatie

Wanneer tuinen overgroeid en verwaarloosd zijn, kan het ingewikkeld zijn om te beslissen waar en hoe een renovatieproject te starten.

Het is geen goed idee om impulsief een tuin te ontginnen door alle bomen en struiken te kappen en opnieuw te beginnen. Sommige van uw planten kunnen oud zijn en een goed potentieel hebben, zodra hun omgeving is geruimd of hervormd.

Sommige bomen en struiken, die er nu vreselijk uitzien, kunnen er weer geweldig uitzien als ze op de juiste manier worden behandeld. Sommige zien er nu misschien heel mooi uit, maar zijn te groot voor de plaats waar ze nu staan: ze kunnen beter worden verplant en in vorm worden gesnoeid. Anderen zijn misschien al lang verkeerd gesnoeid en hebben meer dan een seizoen lang behoefte aan een grondige restauratie.

Hoe realiseren we een tuinrenovatieproject?

Afhankelijk van de grootte van een project moeten wij stap voor stap beginnen.

Met uw wensen in het achterhoofd kunnen we een renovatieconcept ontwikkelen, waarbij met een toekomstig tuinontwerp al rekening wordt gehouden. Na het bespreken van dit concept met u kunnen wij de renovatie van uw tuin voorbereiden en uitvoeren.

Nadat het bestaande groen zijn structuur heeft teruggevonden, is het veel gemakkelijker om een definitief tuinontwerp te beginnen. Dit proces respecteert niet alleen de planten en dieren in uw tuin, het is ook financieel aantrekkelijker.

 

Eerst analyseren we uw tuin om een beeld te krijgen van zijn potentieel.

  • We bepalen welke bomen en struiken zeldzaam en bijzonder zijn.
  • We zoeken uit welke bomen en struiken zich overal hebben gezaaid en stellen misschien voor om ze eruit te halen.
  • We markeren die bomen of struiken die door hun decoratieve vorm een groot potentieel hebben.
  • We markeren die exemplaren die gewoon wat meer ruimte nodig hebben door elke andere plant eruit te halen.
  • Tot slot stellen we voor welke planten voorgoed moeten worden verwijderd en welke planten elders moeten worden verplant.

Vraag informatie aan